Over mij

Ik ben zowat 45 jaar actief in de wereld van de vrije grafiek. Die activiteit is geëvolueerd van onderzoek naar oude fotografische procedés (gomdruk, cyanotypie en andere) tot experimenten in fotografische zeefdruk en fotopolymeer in diepdruk. De laatste 10 à 15 jaar werk ik eigenlijk (eindelijk ?) alleen nog in steendruk.

Ik volgde cursussen fotografie en vrije grafiek in de WAK (Westhoek Academie Koksijde) bij Jan Eyskens en Rik Dekeyzer. In het Frans Masereel Centrum kon ik deelnemen aan workshops en masterclasses zeefdruk bij Robert Adam en Caroll Robertson, niet-toxisch etsen bij An Bellers en Marnix Everaert, grafiek bij Craig Zammiello en lithografie bij Ingrid Ledent. Ik volgde ook cursussen lithografie in het SASK te Roeselare.

Ik nam deel aan een masterclass lithografie bij Aad Hekker in het Diepenheim Drawing Centre (NL). Ik kon een workshop “collotype” (lichtdruk, phototypie) volgen bij prof dr. Paul Thirkell van het CFPR (Centre for Fine Print Research) in het UWE (University of the West of England in Bristol).Ik volgde meerdere keren private masterclasses in het atelier van Rudolf Broulim. Ik nam deel aan een masterclass tekenen door Alexandra Roozen in het Drawing Centre te Diepenheim, NL.

In samenwerking met de dichters Mark Insingel en Renaat Ramon maakte ik kunstboeken met naast poëzie ook lithografisch werk. Ik werkte mee aan een boekproject van margedrukker Hendrik Verschave met poëzie van Herwig Speliers.

Ik exposeerde mijn werk (groeps- en solo tentoonstellingen) in Roeselare, Koksijde, Diksmuide, Gent, Nagele (NL), Offenbach (DU). Werk van mij is opgenomen in meerdere privé verzamelingen alsook in de Koninklijke Bibliotheek van Nederland, in de Hendrik Conscience Bibliotheek en nog andere.